Vanliga frågor

Vad kostar det att äga en camper?

Det är mycket billigt att äga en camper. Den behöver varken skattas, besiktas eller registreras. Den enda kostnaden är en försäkring på cirka 1,000kr/år


Hur lång tid tar det att ta av eller montera campern på bilen?

Det tar cirka 15 minuter med standard stödben och vev. Med elektriska stödben och fjärrkontroll som finns som tillval så går det ännu fortare och smidigare.


Hur sätter man fast en camper på flaket?

Till amerikanska pickuper finns det färdiga fästen att köpa till varje bilmodell. Fastsättningen blir då oftast på utsidan av flaket.

Till japanska pickuper finns det universalfästen alternativt används originalöglorna på flaket. Fastsättningen blir då oftast på insidan av flaket som nås via luckor i campern.


Kan man vara i campern när den står på marken?

Tack vare den kraftiga konstruktionen och de stabila stödbenen är det inga problem att bo i en Northstar camper när den står på sina stödben. Se bara till att underlaget är tillräckligt hårt.


Kan man använda campern på vintern?

Det går alldeles utmärkt att vintercampa i våra campers. Northstar Scandinavian Edition i Hard-wall och Flat-bed utförande har en mycket bra isolering som standard. Vi använder Celotex PIR (polyisocyanatskum)-skivor som är dubbelfolierade. Taket är dessutom försett med ett extra lager Astrofoil bubbelfolie.


Hur vet jag vilka modeller som passar min pickup?

Gå till vår guide: Vilken camper passar min bil? Där finns de flesta pickuperna med. Om du inte hittar just din bil så kontakta oss för rådgivning. Oavsett vilken flakbil du har så har vi en camper för dig!


Var tillverkas era campers?

Fabriken ligger i Cedar Falls i Iowa, USA. Northstar är världens äldsta tillverkare av campers. Man började redan 1961 och finns idag representerade i ett tiotal länder världen över.